• Wat is het platform?

    Islands zijn computers in privé rekencentra, met 100% veiligheid als uitgangspunt.

Waar is dat goed voor? Ik heb al computers.

Denk aan het Cambridge Analitica schandaal waar gegevens van duizenden bedrijven verkocht werden: zoals ict nu werkt wordt u voortdurend bespioneerd, en uw gegevens worden aan de meest biedende verkocht.

CI zorgt voor een omgeving die 100% veilig is, nooit meer last van virussen, spyware, afluister software. Jouw data wordt opgeslagen, in overanderbare blokken van een blockchain. Je start jouw programma’s vanaf je eiland, zodat anderen niet mee kunnen kijken of censuur uit kunnen oefenen.

 

Vanwaar die 100% veiligheid, dat kan toch niet?

Om vanaf elk apparaat op je eiland te komen wordt er gebruik gemaakt van een bestaande techniek (remote desktop techniek) die ervoor zorgt dat alleen beeldscherminhouden (pixels) naar jouw apparaat gestuurd worden, en van jouw apparaat gaan alleen tastatuur input en muis bewegingen naar jouw eiland.

 

Hoezo zou ik een kleine nieuwe aanbieder moeten vertrouwen?

Het beheer komt in handen van de eilandbewoners zelf! We maken hier gebruik van bestaande organisatiesoftware, genoemd DAO software (DAO Decentralized Autonomous Organization) .

 

Wat is het nut van nog een computer platform?

Jouw veilig eiland is uitgangspunt om bruggen te bouwen naar andere eilanden.

Bij de huidige ict, of het nou computer is of telefoon of tablet, is er van veiligheid geen sprake. Zodra je bij voorbeeld in het internet surft is dat voor iedereen van buiten te zien. Dat houdt op met CI, alleen jij beslist wie er wat kan zien!

 

Hoe ziet CI er uit?

Een Island is een desktop (scherm met icoontjes) vanaf het internet. Met een verbindingsprogammaatje kom je vanaf elk apparaat op jouw Island, daar heb je een scherm met icoontjes net zoals op je computer of op je mobieltje. Sommigen noemen zo een computer op afstand “remote desktop” of “buroblad op afstand”.

Het platform draait in prive rekencentra en staat los van bestaande internet multinationals. Je kunt CI zien als een bouwsteen naar een veilige en eerlijke samenleving, gedecentaliseerd, waar gestreefd wordt naar een cirulaire economie.

 

Comments are closed.